Tag på golfferie over Atlanten
Golfen varierer en del alt efter hvor i landet, man spiller golf. I Californien har man mulighed for at spille golf i nogle af kystbyerne som Los Angeles, San Diego og San Francisco, hvor man kan nyde et spil golf med udsigt over det smukke Stillehav. Hvis man sætter mere pris på at spille golf i den smukke, barske natur, man kan opleve i store dele af Californien, kan man tage til området ved Lake Tahoe, som ligger på grænsen til Nevada. Her vil man opleve idylliske omgivelser, som er præget af bjerge, skove og vandløb. Klimaet i Californien varierer efter lokationen. Temperaturen i Los Angeles ligger mellem 22-30 grader om sommeren, mens den i San Francisco typisk ligger mellem 17-22 grader. Alt efter hvor i Californien, man ønsker at spille golf, er der golf for enhver.
Der ligger også en del top golfbaner på østkysten og især i New York. Mange af golfbanerne ligger på Long Island, som har omgivelser, der skaber perfekte golfforhold. Her finder man både golfbaner inde midt på øen i skovområder, og ude ved kysterne, som har strandområder, der minder meget om danske strande. Vil man længere ind mod New York City, ligger der golfbaner i Bronx, Bronxville og Penham, som er værd at besøge. Klimaet i New York er lunt og tempereret med et temperaturspænd i sommermånederne på mellem 15-29 grader, hvilket gør forår og efterår de mest optimale sæsoner at spille golf.
Citrus Springs Golf Club er en 18-hullers golfbane, der ligger i Citrus Springs, Florida. Banen blev åbnet i 1968 og er designet af Gene Bates. Banen er kendt for sin smukke natur og sine udfordrende baner. Banen er omgivet af Cypress-træer og der er udsigt over Lake Hernando fra flere af hullerne. Citrus Springs Golf Club er en af de mest populære golfbaner i Florida, og den er vært for en række internationale golfturneringer.
Plantation Inn Championship Course er en 18-hullers golfbane, der ligger i Florida. Banen blev designet af Rees Jones og blev åbnet i 1964. Banen er kendt for sin smukke natur og sine udfordrende baner. Banen er omgivet af magnolier, cypresser og palmer, og der er udsigt over St. Johns River fra flere af hullerne. Plantation Inn Championship Course er en af de mest populære golfbaner i Florida, og den er vært for en række internationale golfturneringer.
Hvis man skulle få brug for en pause fra golfen, er der rigeligt med seværdigheder i hele USA. Tager man til Californien, er der både fantastisk natur som Yosemite National Park og turistattraktioner som Disney Land, Universal Studios Hollywood, Santa Monica Pier, the Golden Gate Bridge og en masse andet. Tager man til New York, er der et utal af turistattraktioner i New York City alene som Frihedsgudinden, Times Square og Empire State Building. I Florida må man ikke gå glip af The Wizarding World of Harry Potter, Disney World og Miami Beach.
Naturoplevelserne er mange i USA. Florida byder blandt andet på koralrev i John Pennekamp Nationalpark
Man kommer ikke udenom Disney World og The Wizarding World of Harry Potter, når man er i Miami
Pulserende Miami Beach er især kendt for sine skønne strande og gode vejr. Der er gode shopping muligheder uanset prisklasse.
Pas og visum
Rejser til USA kræver et gyldigt pas, der er gyldigt under hele opholdet. Der kræves ikke visum, men man skal søge ESTA minimum 72 timer før afrejse. Du kan læse mere her
Vaccine
USA har krav om, at man skal være færdigvaccineret mod corona ved indrejse – dog er børn under 18 år undtaget. Det danske coronapas anerkendes som dokumentation. Det er vigtigt at holde sig orienteret på denne side, hvad angår COVID-19. De seneste regler ift. rejser til USA kan læses her.
Her finder du altid de aktuelle regler, for coronapas, restriktioner, mundbind osv.
Derudover er det altid en god idé at få tjekket, hvornår du sidst har fået en stivkrampevaccination. De skal fornyes hvert 10. år, hvis de skal virke, og er gode at have ift. tilskadekomst.
Flyvetid og tidsforskel
Flyvetiden til USA varierer mellem ca. 9 og 12 timer for direkte flyruter, alt efter hvor man tager til. Tidmæssigt er USA hhv. 6-10 timer bagud ift. Danmark (ekskl. Hawaii), hvilket varierer efter tidszonerne på østkysten eller på vestkysten. Du skal altså stille uret tilbage, når du lander i USA.
Valuta, betaling mm.
I USA er valutaen dollars (USD), og de fleste steder kan der betales med betalingskort. Det er vigtigt at have mere end et betalingskort med til USA pga. Betaling af depositum. Visa, MasterCard/Eurocard og American Express er de mest accepterede, og der findes hæveautomater mere eller mindre overalt. I USA er det mere almindeligt at bruge kontanter end i Danmark, så det er en god idé at have en smule kontanter på dig. Små udgifter betales oftest med kontanter.
Prisniveauet i USA er generelt lavere end i Danmark i dagligvarebutikker, men du vil kunne finde priser i alle klasser på restauranter, udvalgsvarebutikker, taxaer, ophold osv.
I USA er det almindeligt og forventeligt at give drikkepenge på restauranter, det forventes at man betaler ca. 10-20 pct. i drikkepenge – 25 pct. på fine restauranter.
Telefon, internet og elektricitet
ALARM: 911 – den amerikanske alarmcentral svarer.
Har du brug for akut hjælp fra Caddie Golfrejser kan man ringe til nødtelefonen på +45 70 15 48 48 (tast 1 udenfor åbningstid).
Med nogle danske mobilabonnementer kan du tale frit til samme pris i hele EU. Når det gælder datatrafik, skal du tjekke med dit mobilselskab, hvor meget mobildata du må bruge i udlandet før du opkræves gebyr. Det kan være en kedelig overraskelse på kontoen, hvis man ikke har tjekket sit datatrafik-abonnement (også kaldet roaming) inden afrejse. Landekoden i USA er +1.
Hotellerne har som regel gode internetforbindelser, men man kan godt forvente lavere hastighed og vanskeligheder ved fx. streaming af film.
I USA bruges 120 V, som er lavere end i Danmark, og man skal bruge en adapter, da de har type A og type B stik i USA.
Generel rejsevejledning
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du de generelle rejsevejledninger og anbefalinger om rejser til USA. Du kan finde dem her.
Det er derudover en rigtig god idé at downloade appen Rejseklar inden afrejse, hvor det danske udenrigsministerium har samlet alt, hvad du skal vide om rejsevejledninger, sikkerhed og andet væsentligt på din rejse. Via denne app kan du også tilmelde dig Danskerlisten. På den måde kan de danske myndigheder kontakte dig direkte i krisesituationer som fx. ved naturkatastrofer eller terror og informere om, hvordan du skal forholde dig.